Hírek, tippek
Eltűnnek a 100W-os izzók
Kivonják a forgalomból szeptember 1-től a százwattos izzókat az Európai Unióban. A hagyományos villanykörtéket 2012-ig fokozatosan váltják fel az energiatakarékos és halogénizzók.
Bővebben...
 
Egészségre ártalmas a kompakt fénycső?
Az energiatakarékos izzók egészségkárosító hatására figyelmeztet a német Épületbiológiai Szövetség. A rendkívül mérgező higanytartalom mellett nem szabad lebecsülni ezeknek az égőknek az elektromágneses kisugárzását sem - hangzott el egy bonni tájékoztatón.
Bővebben...
 
Újrahasznosító program

A szárazelemeket a természeti és közvetlen lakókörnyezetünk védelme érdekében a vonatkozó jogszabályok szerint elkülönítve kell gyűjteni.

Ez a hulladékfajta a hazai és az európai besorolás szerint is veszélyes hulladéknak minősül. Szabálytalan elhelyezése hulladékgazdálkodási bírságot von maga után.

Cégünk kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos hulladékgyűjtésre, mert fontosnak tartjuk, hogy a veszélyes háztartási elektronikai hulladékok, amelyek a mindennapokban összegyűlnek, ne szennyezzék tovább a környezetet a kommunális hulladéklerakó helyeken. 

 

Villanyszerelési szaküzletünkben négy féle gyűjtőedénybe helyezheti el elhasználódott veszélyes hulladékait:

 

 

 

 

szárazelem gyűjtő 

kompakt izzó gyűjtő

kompakt fénycső gyűjtő

hagyományos izzó gyűjtő

 

Tudta-e Ön, hogy...

A kompakt izzók 93%-ban újrahasznosíthatók és a bennük lévő higany és foszfor kinyerhető. Számos gyártó képes biztonságosan újrahasznosítani a kompakt égőket az üzleti vállalkozások számára.

Tudta-e Ön, hogy...

Már szinte valamennyi szárazelem újrahasznosítható, legyen szó akár ezüst-oxid, nikkel-metálhidrid, nikkel-kadmium, alkáli-mangán vagy cink-szén elemekről. A relativ "új" lítium elem újrahasznosítási módszerének kidolgozása még folyamatban van. Az ólom energia források visszagyűjtési és újrahasznosítási aránya Németországban közel 100%.